5 stappen naar doopsuiker met een "WAAW" factor

Bijgewerkt: 12 dec 2020

één van de zoveel leuke voorbereidingen in de zwangerschap is toch wel het samenstellen van het doopsuiker. Je kan er zoveel kanten met uit en je kan jezelf volledig laten gaan. Maar.. waar begin je ?


met dit 5 stappen plan lukt het zeker om jullie "WAAW" factor doopsuiker samen te stellen.

klaar? hier gaan we :)
HOEVEEL GESCHENKJES?

Dat is de eerste vraag die we ons moeten stellen. Een heel makkelijke tip is om te kijken naar het aantal geboortekaartjes dat jullie hebben voorzien. Beslis vervolgens of jullie 1 geschenkje per gezin willen afgeven of 1 geschenkje per persoon. Willen jullie de kids een extraatje geven? tel dan ook de kinderen per gezin mee. Voorzie altijd extra stuks voor onvoorziene gasten. Maak een lijstje op zodat het overzichtelijk wordt.

WELK ONTWERP?

Neem je geboortekaartje erbij en kies vervolgens het kleuren pallet waarmee jullie willen werken. Houden jullie het sober, kies dan voor 1 à 2 kleuren. Liever wat speelser combineer dan 3 à 4 kleuren. Kozen jullie een figuurtje in jullie geboortekaartje? Dan kunnen jullie er voor kiezen dit terug te laten komen in het doopsuiker. Nu dit alles gekozen is, is het tijd om de doosjes te kiezen. Kies verschillende formaten voor een mooi geheel en een presentatie met de "WAAW" factor.

VULLEN MAAR!

Zo, de aantallen en doosjes zijn gekozen we kunnen gaan vullen. Kiezen jullie voor suikerbonen, lentilles of snoepjes? Of kiezen jullie voor granola of koekjes, alles kan en alles mag ! De trend is om ook hier in het gekozen kleuren pallet te werken, dit geeft het totaal plaatje de "WAAW" factor!

Hoeveel heb je nodig? Dat hangt af van het soort gekozen vulsel. Kies je voor suikerbonen dan moet je weten dat er in 1kg ongeveer 240 bonen zitten en in een gemiddeld doosje 10 bonen passen. Kiezen jullie voor lentilles (zoals op de foto), weet dan dat er in 1kg zo'n 1000 snoepjes zitten.

AFWERKING.

Besteed extra aandacht aan de afwerking van jullie doopsuiker want dat is het gene wat de mensen te zien krijgen. Denk aan naam stickers, labels, touwtjes, washi tape,enz.. Ook hier mag je, je helemaal laten gaan. Hou steeds vast aan het ontwerp van jullie kaartje en het kleuren pallet zodat het geheel mooi blijft. Nu alles afgewerkt is kan je het doopsuiker best op een koele donkere plaats bewaren tot de baby er is.LAST BUT NOT LAEST, PRESENTATIE.

De baby is er !! hip hip hooray !!

We kunnen nu ons doopsuiker gaan presenteren en genieten van de vele "ooh's" en "aah's". Voor de presentatie kan je kiezen om in verschillende hoogtes te gaan werken met bijvoorbeeld kubusjes of al het doopsuiker te centraliseren op een plateau. Ook hier zijn de mogelijkheden weer eindeloos, laat je creativiteit spreken en bekijk alle mogelijkheden tijdens onze afspraak.
Ziezo , met deze 5 tips wordt jullie doopsuiker zeker en vast een succes !

Nog vragen, of zie je door het bos de bomen niet meer? Maak dan snel jou

vrijblijvend afspraakje !

661 keer bekeken0 reacties

openingsuren:

woensdag 10u - 18u

donderdag op afspraak

vrijdag 10u -18u

zaterdag 10u - 18u

site bezoeken: