GEBOORTEKAARTJES : 5 tips

Bijgewerkt: 12 dec 2020

Baby op komst ?

proficiat !

buiten de babykamer, baby uitzet en doopsuiker zijn jullie wellicht ook opzoek naar geboortekaartjes. Ook hier is het aanbod weer enorm en zie je door het bos de bomen vaak niet meer. MAAR.. wij helpen je graag op weg, want dat doen we graag !! hip hoi !!


Besteed extra aandacht aan jullie kaartjes, want dit zal voor jullie vrienden en familie de eerste kennismaking met jullie kindje zijn. Een persoonlijk ontwerp, een eigen stijl, kaartjes op tijd gedrukt,.. kortom je wil vooral geen stress net na de bevalling.

Laat de volgende tips een kostbare leidraad zijn door jullie avontuur.
1. Begin op tijd

Als je net zwanger bent denk je natuurlijk niet onmiddellijk aan de geboortekaartjes. Toch is het aan te raden je op tijd te oriënteren, want zo krijg je steeds beter een idee van wat je wel en niet mooi vindt. Dit maakt het selecteren van een geboortekaartje straks een stuk eenvoudiger. Een afspraakje voor geboortekaartjes maak je best rond de 6de maand zwangerschap. Zo is alles netjes op tijd klaar (ook als de baby wat vroeger komt). Vraag of je de catalogussen al op voorhand kan komen ophalen, zo kunnen jullie al rustig bekijken of er iets tussen de collectie zit dat jullie leuk vinden, zit er niets tussen ? Geen nood, bij Juffrouw Ooievaar ontwerpen we ook geboortekaartjes op maat. Zoek alvast enkele voorbeelden van de stijl die jullie leuk vinden zo gaat de afspraak een stuk vlotter.


2. denk na over de tekst

ga je voor basic of kies je iets persoonlijks? Over het algemeen kiezen ouders er voor om de basis gegevens op het kaartje te zetten.

- naam en voornaam

- geboorte gewicht en lengte

- geboorte dag

- naam van mama en papa, meter en peter

- bezoek adres en telefoon

- geboortelijstje

Wil je toch een persoonlijke toets toevoegen? bedenk dan een leuke quote die ECHT bij jullie past. Houden jullie een babyborrel? Zorg dan voor een apart kaartje met de uitnodiging en de gegevens voor de baby borrel, zo blijft alles overzichtelijk en netjes.


3. Bestel een proefdruk

Je weet pas écht of je een kaartje mooi vindt, als je het in je handen hebt. Zo kan je goed bekijken hoe de kleuren er in het echt uitzien, hoe leesbaar de tekst is en hoe de structuur van het geboortekaartje aanvoelt. Daarnaast is het handig om met een proefdruk een extra controle op spel- en tikfoutjes te doen voordat je de definitieve kaartjes laat afdrukken.


4. Bestel de enveloppen al op voorhand

Als je net bevallen bent en geniet van het kersverse ouderschap, heb je waarschijnlijk geen tijd of zin om nog een stapel enveloppen te adresseren. Maak daarom al van tevoren een lijst van mensen die je een geboortekaartje wil sturen en verzamel hun adressen.

Schrijf de adressen op de enveloppen en plak er alvast een postzegel op.


Ook leuk: kies een kleurrijke envelop waardoor de geboortekaartjes extra opvallen.

Denk daarnaast na over het moment waarop je de geboortekaartjes op de bus wil doen. De meeste mensen versturen de geboortekaartjes in de eerste week na de bevalling.

Als je echter nog herstellende bent van de bevalling en je geen fut hebt om bezoek te ontvangen, is dat niet erg. Wacht dan tot dat je er zelf aan toe bent om de kaartjes te posten.


5. Liever te veel dan te weinig geboortekaartjes

Bestel altijd wat extra kaartjes dan je verwacht nodig te hebben. Je zal niet de eerste zijn die pas later ontdekt dat iemand niet op de adressenlijst staat die wel een geboortekaartje moet ontvangen. Daarbij is het ook leuk om er één voor jezelf te reserveren. Zo heb je een mooi aandenken dat je in een fotoalbum of babyboekje kan plakken.


97 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

openingsuren:

woensdag 10u - 18u

donderdag op afspraak

vrijdag 10u -18u

zaterdag 10u - 18u

site bezoeken: