5 stappen naar de ideale geboortelijst

Bijgewerkt: 12 dec 2020

twijfelen jullie er aan om een geboortelijst te leggen voor de komst van jullie baby? Of weet je niet waar je moet beginnen? lees even verder..
"juffrouw ooievaar"

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Zoë Verryt, mama van Leonie (5jaar) en getrouwd met Johnny Graulus.Ik ben het gezicht achter "juffrouw ooievaar". Enkele maanden geleden besloot ik om voor mijn droom te gaan en startte ik mijn bedrijfje op.

Eerst online en sinds mei 2020 ook een concept store in het hartje van Diest.


Bij ons kan je terecht voor een volledige geboortelijst, niet alles wat wij aanbieden staat online, of in onze winkel, het aanbod is enorm uitgebreid. van Essentials tot leuke hebbedingen, bij ons leg je een persoonlijke hippe lijst !


In mijn vorige job (als geboortelijst adviseur in een grote keten) kreeg ik vaak de vraag of we ook kaartjes en doopsuiker verkochten, het antwoord was helaas nee, en vandaar dat het idee kwam om ook dat aan te bieden. alles onder 1 dak hoe handig is dat ! Dus ja hoor, bij "juffrouw ooievaar" kan je ook terecht voor leuke geboortekaartjes en aangepast doopsuiker!


wel of niet ?

twijfelen jullie erover of jullie een geboortelijstje gaan leggen ? Mijn advies is DOEN!

Familie en vrienden komen niet graag met lege handen op bezoek en gaan vaak zelf opzoek naar een cadeau. Allemaal heel goed bedoeld komen ze met hun zelf gekozen cadeautje een bezoekje brengen aan jullie kleine spruit. Bereid jullie voor op een stapel knuffel beren, kleding en pamper taarten, want die staan op 1 bij de zelfgekozen kraam cadeaus. Maar wat ben je met al die knuffels? En wat als de kleding niet past of je ze helemaal niet mooi vindt? Of wat als jullie kleine spruit allergisch is aan de pampers van de pamper taart? Zonde toch?


Om dit te voorkomen kies je best voor een geboortelijst. Zelfs voor jullie 2de, 3de, 4de .. kindje. Twijfelen jullie tussen een pamperrekening en geboortelijst ? Kies dan voor de 2 opties want zo geef je familie en vrienden de kans om een centje bij te dragen en een leuk cadeautje te kopen dat jullie echt leuk vinden of echt nodig hebben.


Waar begin je ?

Maak eerst de keuze of jullie kiezen voor een geboortelijst in een winkel of een webshop. Ga opzoek naar de verschillende mogelijkheden bij jullie in de buurt. Waar hou je rekening mee bij deze keuze? Let op de reisafstand, lange autoritten naar een winkel kunnen belastend of vermoeiend zijn voor de mama in spé. Kijk of er een uitgebreid assortiment aanwezig is met toffe cadeautjes maar ook met basics. Let er op dat de winkel spullen kan aanbieden in alle prijsklasse. En ook belangrijk is om na te gaan of je ten alle tijden artikelen kan verwijderen of toevoegen op de lijst. Dat geeft jullie een gerust gevoel bij het kiezen van artikelen.


Hebben jullie de keuze gemaakt? Wacht dan niet te lang met het leggen van jullie lijstje.

Je start best met je lijst rond de 4 à 5 maanden zwangerschap, als je hebt gekozen voor een lijst in een winkel maak dan zeker tijdig een afspraak want er kunnen wachttijden zijn, zeker als jullie enkel in het weekend samen tijd hebben. Ik hoor je denken, al op 4 à 5 maanden zwangerschap aan onze lijst beginnen is dat niet wat snel? Nee, omdat men vaak artikelen moet bestellen die niet voorradig zijn en men wilt dat alles netjes op tijd voor jullie klaar ligt is dit noodzakelijk. Bovendien kan het zijn dat je vroeger bevalt dan gepland en dan wil je toch dat alles klaar staat.


5 tips voor een geslaagde geboortelijst.

1) Checklist.

vraag de gekozen winkel om jullie een checklist te bezorgen. Duid hierop aan wat jullie al hebben of wat jullie kunnen lenen of krijgen van familie en vrienden. Een goede voorbereiding is essentieel voor het bekomen van een goede lijst.


2) hoeveel items?

dat is simpel, kijk hoeveel geboortekaartjes jullie hebben voorzien. Zoveel artikelen zouden er minimum op jullie lijstje moeten staan. Bij ons heb je geen aankoopverplichting dus geen nood als niet alles van de lijst verkocht is. Er is niets zo vervelend dan vlak na de bevalling te ontdekken dat jullie lijstje leeg is en jullie hals overkop de lijst terug moeten opvullen.


3) kies niet enkel voor de eerste 6 maanden.

Ik zag vaak dat men bij het leggen van een lijstje focuste op de eerste 6 maanden. Maar die zijn in een mum van tijd voorbij. Kies dus niet alleen artikelen voor meteen na de geboorte, maar denk in blokken van 6 maanden.


4) Denk aan ieders budget.

zorg er voor dat je zeker alle basics en essentials op de lijst hebt staan maar ook leuke cadeautjes. Zorg er voor dat er voor ieders budget voldoende keuze is. Deel eventueel duurdere stukken op in verschillende delen.


5) Overlopen

Overloop nog eens grondig de checklist en duid aan of jullie alles hebben. Ook belangrijk is om te beslissen wat jullie al nodig hebben bij de thuiskomst met jullie kleine spruit. Geef dit aan zodat deze artikelen zeker op stock zijn en een voorkeur krijgen bij de schenkers.


geniet !

Wat jullie ook kiezen, zorg er voor dat jullie genieten van het moment. Een geboortelijst leggen is zo een mooie voorbereiding op de komst van de baby. Laat jullie niet overrompelen of afschrikken, want er komt heel veel bij kijken, je denkt vaak niet aan alles en daarom is het aangenaam een professional bij je te hebben die jullie kan bijstaan met eerlijk en oprecht advies. Onthoud ook dat het jullie lijst is en jullie de keuzes maken, volg jullie gevoel in het keuzes maken.


Ik wens jullie heel erg veel succes in jullie grote avontuur !


XOXOXOX Zoë
190 keer bekeken0 reacties

openingsuren:

woensdag 10u - 18u

donderdag op afspraak

vrijdag 10u -18u

zaterdag 10u - 18u

site bezoeken: