TOG waarde

TOG watte?

TOG waarde, heeft je kindje het te warm, te koud of net goed? Dat is vaak lastig te bepalen.

Pasgeboren baby's kunnen hun lichaamstemperatuur moeilijk zelf regelen, daarom bestaan er richtlijnen voor het toestoppen van je baby. Lees even verder..


Gebruik je gezond verstand.

Als wij het te warm hebben gooien we het deken van ons af, hebben we te koud stoppen we ons extra toe. Een baby kan dit niet zelf, dus moeten wij het voor hen doen. Voel regelmatig hoe je kindje erbij ligt.. voelt de baby klam of zweterig aan? Zijn de voetjes en de hals koud? Hou ook goed de kamer temperatuur in de gaten en onthoud, beter iets te koud dan te warm!


Keep it cool.

onderzoek toont aan dat baby's het benauwd kunnen krijgen in een te warm en een te vol bedje. Als de baby te warm is toegestopt kan de lichaamstemperatuur ongezond hoog oplopen, zeker als de slaapkamer zelf ook erg warm is. wist je dat 18°C de ideale temperatuur voor de baby kamer is?


TOG waarde.

zelf contoleren en je gezond verstand gebruiken is de beste methode om je kindje veilig te laten slapen. De TOG waarde kan hierbij een handig hulpmiddeltje zijn. Maar wat is die TOG waarde nu eigenlijk? De TOG waarde is een puntensysteem voor de isolerende kwaliteit van bed textiel. Hoe kouder de slaapomgeving is, des te hoger de TOG waarde mag zijn en omgekeerd. TOG staat voor Thermal Overall Grade. De TOG waarde loopt op van 0 tot 4 en geldt enkel bij kamertemperaturen. Het is zeker niet de bedoeling dat je de TOG waarde toepast voor buitenshuis.


VOORBEELD.

De baby kamer is 17°C.

Mijn baby slaapt onrustig dus ik gebruik een inbakerdoek, deze heeft een TOG waarde van 0,5. Ik doe mijn baby een rompertje aan en een pyjama met voetjes en stop hem nog toe met een deken met een TOG waarde ongeveer 1,5.


De baby kamer is 16°C

Ik heb een slaapzak met afritbare mouwen. Ik laat de Mouwen eraan dan heeft deze slaapzak een TOG waarde van 3. Ik doe mijn baby nog een rompertje aan. Ik doe de baby geen pyjama aan en dek hem nog dicht met een licht dekentje.20 keer bekeken0 reacties

openingsuren:

woensdag 10u - 18u

donderdag op afspraak

vrijdag 10u -18u

zaterdag 10u - 18u

site bezoeken: